Wat is rooibosthee? Mag je het in grote hoeveelheden drinken?

0
rooibos thee

Wie kent het niet, een heerlijk kopje rooibosthee. Vooral wanneer de dagen weer korter worden en ook de temperatuur daalt, is het heerlijk om met een dekentje en een warme kop thee op de bank naar onze favoriete film of serie te kijken. Toch is het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend dat ze ook daadwerkelijk weten wat rooibos thee nu eigenlijk is en nog belangrijker of je het ook daadwerkelijk in grote hoeveelheden mag drinken. Dit en het antwoord op nog veel meer vragen bespreken we in onderstaande artikel.

rooibostheeWat is rooibos thee?

Rooibosthee is een theesoort die z’n oorsprong vindt in Zuid-Afrika. Het wordt gemaakt van blaadjes van een struik. Op het moment dat deze bladeren worden geplukt, zijn ze logischerwijs nog ontzettend mooi groen. Nadat ze zijn geplukt, worden ze blootgesteld aan een fermentatieproces, waardoor de blaadjes hun welbekende rode kleur krijgen zoals we dit van rooibosthee gewend zijn.

Ondanks het feit dat we de rooibos thee in z’n huidige rode variant kennen, is het ook heel goed mogelijk om van de groene bladeren thee te maken. Uiteraard wordt dit bijna niet gedaan, waardoor we het ook eigenlijk bijna nooit zien. Toch heeft House of Tea deze mooie groene rooibosthee in het gamma – en die is zéker de moeite om eens te proberen!

Rooibos & Orange Shuffle - Houseoftea.nl

Een vrolijke melange op basis van Zuid-Afrikaanse rooibos met heerlijke stukjes appelsien en hints van chocolade en vanille. Een zachte infusie die zal verrassen met zijn fruitige én kruidige smaak.
€5,99

De voordelen van rooibosthee

Rooibos thee heeft tal van voordelen. Eén van deze voordelen is dat het vrij is van cafeïne. Waar de meeste theesoorten namelijk wel degelijke cafeïne bevatten, is dit in het geval van rooibos dus niet het geval. Ondanks het feit dat cafeïne niet per definitie slecht hoeft te zijn, zijn er ook mensen die het zoveel mogelijk willen proberen te vermijden. Doordat rooibos thee vanuit zichzelf geen cafeïne bevat, is het daarom ook bij uitstek geschikt om ook later op de avond te drinken. Dit zorgt er daarmee dus ook direct voor dat het niet uitmaakt hoeveel of je er van drinkt.

Re-Vitalizer AMBAR - Houseoftea.nl

Een infusie die groene rooibosthee uit Zuid-Afrika combineert met moringa en bessen. Een zakje bevat 80 gram thee en is geheel van biologische afkomst.
€7,50

groene rooibostheeHoeveel rooibos mag je drinken

In principe maakt het niet uit hoeveel rooibos thee of je drinkt. Doordat er geen cafeïne in zit, kun je er in de basis zoveel van drinken als dat je zelf wilt.

Uiteraard is het niet verstandig om voor het slapen een aantal glazen thee te drinken. Je kunt je dan namelijk wel voorstellen wat er dan met je blaas gebeurt. De kans dat jij er dan ‘s nachts om de haverklap uit moet om te moeten plassen in dan vrij groot.

Het is daarom dus ook aan te raden om uiterlijk een uur voordat je naar bed gaat niets meer te drinken. Zo voorkom je dat je met een volle blaas gaat slapen, waardoor je vaker uit bed moet.

Is rooibosthee gezond?

Doordat rooibos thee tal van verschillende antioxidanten bevat, is het goed voor ons immuunsysteem. Echter wil dat niet zeggen dat je onbeperkt thee kunt blijven drinken. Het is daarom ook aan te raden om maximaal 2 tot 3 glazen thee per dag te drinken, zodat je het enigszins binnen de perken houdt. Met koffie ligt dit uiteraard volledig anders, aangezien je hier te maken hebt met cafeïne.

Rooibos & Orange Shuffle - Houseoftea.nl

Een vrolijke melange op basis van Zuid-Afrikaanse rooibos met heerlijke stukjes appelsien en hints van chocolade en vanille. Een zachte infusie die zal verrassen met zijn fruitige én kruidige smaak.
€5,99

ThePerfectCup

The Perfect Cup is een theeblog die probeert alle theesoorten en varianten extra in de aandacht te zetten. We hebben het graag over de gezondheidsaspecten van thee, maar ook over het ontdekken van soorten én van de cultuur rond thee. Welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.