Long Jing: de bekende Dragon Well Thee

0
Long Jing Thee

Long Jing thee, ook wel bekend als “Dragonwell” thee, is een zeer populaire groene thee afkomstig uit Hangzhou, China. Deze theesoort staat bekend om zijn delicate smaak, heerlijke geur en unieke productieproces. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, de productie en de gezondheidsvoordelen van Long Jing thee.

Geschiedenis van Long Jing thee

Long Jing thee heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Qing Dinastie (1644-1912). Volgens de legende werd de thee voor het eerst geproduceerd toen de keizer Qianlong op bezoek was in Hangzhou en naar de Long Jing dorpjes reisde. Hij was zo onder de indruk van de theebladeren die hij zag dat hij besloot om zijn naam te geven aan de thee: “Long Jing”, wat betekent “well of the dragon”.

Sindsdien is Long Jing thee een van de meest populaire theesoorten in China geworden, en wordt het beschouwd als een van de “Top Four Teas of China”. Het is ook een van de meest gewaardeerde theesoorten in de wereld vanwege zijn unieke smaak en aroma.

Lung Jing - Houseoftea.nl

Een hoogkwalitatieve Chinese groene thee die in China de titel kreeg van "Tea of the Emperor". Een zakje bevat 70 gram thee.
€10,95

Productie van Long Jing thee

Het productieproces van Long Jing thee is zeer arbeidsintensief en vereist veel aandacht en vaardigheid van de theeboer. Het begint met het plukken van de jonge, groene theebladeren, die handmatig worden geoogst in de vroege lente. Deze theebladeren worden vervolgens gewassen en gedroogd om het vochtgehalte te verminderen.

Daarna worden de theebladeren geroosterd in een wok om het oxidatieproces te stoppen en om de unieke smaak en geur van de thee te behouden. De theebladeren worden vervolgens gekneusd en gevormd tot de bekende “flat needle” vorm die kenmerkend is voor Long Jing thee.

Gezondheidsvoordelen van Long Jing thee

Lung Jing Long Jing TheeLong Jing thee is rijk aan antioxidanten en heeft een aantal aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Het kan bijvoorbeeld helpen om de bloeddruk te verlagen en het cholesterolgehalte te verminderen. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de mentale helderheid.

Daarnaast kan Long Jing thee ook helpen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen en het verbeteren van de bloedcirculatie. Het kan ook de stofwisseling verbeteren en de spijsvertering ondersteunen.

Er zijn ook aanwijzingen dat Long Jing thee kan helpen bij het behandelen van bepaalde kwalen, zoals hoofdpijn en maagklachten. Het kan ook helpen bij het verminderen van de kans op diabetes en bepaalde vormen van kanker.

Long Jing thee is ook een uitstekende bron van vitamine C, kalium, calcium en fosfor. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid en kunnen helpen om de immuunfunctie te ondersteunen.

Lung Jing - Houseoftea.nl

Een hoogkwalitatieve Chinese groene thee die in China de titel kreeg van "Tea of the Emperor". Een zakje bevat 70 gram thee.
€10,95

Long Jing Groene Thee samengevat

In samenvatting is Long Jing thee een populaire en veelgeprezen theesoort afkomstig uit Hangzhou, China. Het staat bekend om zijn delicate smaak, heerlijke geur en unieke productieproces. Het biedt ook een aantal aanzienlijke gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte, het verminderen van stress en het verbeteren van de mentale helderheid. Bovendien is het rijk aan vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor het behoud van een goede gezondheid. Al met al is Long Jing thee een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een gezonde en smaakvolle theesoort.

ThePerfectCup

The Perfect Cup is een theeblog die probeert alle theesoorten en varianten extra in de aandacht te zetten. We hebben het graag over de gezondheidsaspecten van thee, maar ook over het ontdekken van soorten én van de cultuur rond thee. Welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.